Payrolling ZZP

Vandaag de dag maken ZZP’ers steeds meer gebruik van payrolling. Maar wat houdt payrolling eigenlijk in? Payrolling voor ZZP maakt het mogelijk om als freelancer aan de slag te gaan, maar wel in dienst te zijn. Een payroll bedrijf neemt personeel in dienst als juridisch werkgever (werkgever op papier). In dit geval is het personeel de ZZP’er en werkt deze voor opdrachtgevers die de freelancer hebben aangenomen voor een project of opdracht. Wel wordt de freelancer uitbetaald door het payroll bedrijf. Alle administratieve zaken, denk hierbij aan verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, loondoorbetalingen en arbeidsovereenkomsten zijn werkzaamheden voor het payroll bedrijf.

Payrolling voor ZZP in de praktijk

Maar hoe gaat payrolling voor ZZP’ers er aan toe in de praktijk? Allereerst zal een payroll bureau beoordelen of u voldoet aan de wettelijke eisen om zelfstandig te werk te gaan. Daarna worden de bijkomende contracten met u opgesteld. Dit is het startsein; u kunt uw werkzaamheden uitvoeren! Als freelancer gaat u zelf aan de slag wat betreft het aannemen van klussen bij opdrachtgevers. Samen met de opdrachtgevers maakt u afspraken over het werk en de tarieven. Daarna meldt u aan het payroll bedrijf waar u als ZZP’er in dienst bent, hoeveel uur u heeft gewerkt en tegen welk tarief dit is geweest. Krijgt uw payroll bedrijf akkoord van uw opdrachtgever? Dan maakt het payroll bedrijf het geld over aan u als freelancer. Als laatste stuurt het payroll bedrijf de rekening naar de opdrachtgevers.

Payrolling voor ZZP’ers

Payrolling kiezen als  ZZP’er? Dan wordt u dus verloond door een payroll bedrijf. Payrolling voor ZZP’ers houdt eigenlijk in dat u als ondernemer in loondienst werkt, maar wel over de vrijheid beschikt van een freelancer. Dit houdt in dat u zelfstandig op zoek gaat naar projecten, maar het payroll bedrijf uw administratieve zaken en betalingen op orde houdt.

Voordelen van payrolling voor ZZP

Payrolling is voor een ZZP’er een passende oplossing om uitbetaald te krijgen maar zelf geen administratieve werkzaamheden hoeft uit te voeren. Wanneer u als ZZP’er gebruikmaakt van payrolling, zitten er een aantal voordelen aan het gebruik van payrolling. Als ZZP’er bent u in dienst, dit maakt dat u dezelfde voordelen hebt als de normale werknemers wanneer er wordt gekeken naar sociale verzekeringen zoals werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ook heeft u geen KvK-inschrijving of BTW nummer nodig, dit maakt dat u snel kunt beginnen aan uw klus. Daarnaast krijgt u snel uw geld en kunt u voor één opdrachtgever werken.

Kortom, payrolling voor ZZP’ers biedt een passende oplossing voor freelancers die liever niet aan de slag gaan met administratieve zaken. Daarnaast heeft u als ZZP’er nog steeds de vrijheid van een freelancer, maar bent u wel in dienst bij uw juridische werkgever, wat sociale zekerheid biedt. Bent u als freelancer op zoek naar een payroll bedrijf? Neem dan contact op met Accord Payroll door te bellen naar 035-5243900 of het contactformulier op de website in te vullen.